tirsdag den 9. oktober 2012

Museumsbesøg, Sheffield Touring and Football

Dag 3 i det herlige England!

I dag startede vi med at mødes ved Sheffield Interchange som er deres overordnede bus-/tog- og sporvognsstation - et pokkers stort område. Vi skulle mødes kl. 10 for derefter at tage med en sporvogn, eller a Tram som de kalder det, for at komme til Kelham Island Museum.

Dette museum er blevet bygget op i nogle helt fantastiske rammer, og museet hylder Sheffield og områdets industrielle arv, lige fra hvordan floden, The River Don, gav et godt afsæt i at få varerne sendt ud til de første traditionelle drejebænke og så til museets helt store attraktion - den største 'nulevende' dampmaskine i hele UK. Dampmaskinen blev bygget i 1905 og kunne dengang og stadig i dag yde 12.000 HK og vejer i sig selv 426 tons. Museet førte os rundt i en verden af metalarbejde som var helt unik for os at se pga. vores egne interesseområder. Jeg har under teksten tilføjet flere billeder fra genstande i udstillingen som virkelig fangede mig.

Særligt synes jeg det var helt specielt at se drejebænke, fræsere og boremaskiner som det var for længe siden. De roterende elementer som spindelen og værktøjsholderne i maskinerne blev drevet af remme som var forbundet til en hovedaksel der var monteret øverst oppe mod loftet. Denne aksel var ansvarlig for at overføre kraft til samtlige maskiner i værkstedet. Meget spændende!

Efter vores museumsbesøg havde vi frit valg for hvad resten af vores dag skulle gå med. Så for at få en rigtig traditionel engelsk oplevelse fandt vi en rigtig traditionel engelsk pub at sidde i for at få os en Pint (ca. svarende til vores egen 0,4 l. fadøl) da dette er på vores to do-liste over vores ophold.

Christian Hillersborg og jeg ville derefter finde ud af hvilke bus-ruter der var optimale for os når vi i næste uge skal starte arbejdet på vores respektive arbejdspladser - så vi var derfor inde på et Information Center inde på Interchange i bus-afdelingen for at få simpelgjort vores rute fra hjemmet til arbejdspladsen. Det var rigtig godt at damen der hjalp os var så flink - for det er et lidt indviklet system at forstå.

Herefter var det på tide at sige på gensyn til de andre da vi havde en aftale med Javvina, eller Javv, som vi kalder hende - hendes fætter spiller nemlig i Blue Square League eller Conference League, og her til aften spillede hans hold kamp. Conference League ligger lige under det man betegner som professionel fodbold i England. Rangeringen er således: Premier League, Championship League, League 1, League 2 og herefter kommer så Conference. Han spiller for Mansfield Town FC som ligger små 25 miles fra hvor vi bor. På trods af det at det ikke var en af de mere professionelle ligaer i England var det en virkelig fantastisk oplevelse ved at man kunne mærke helt ind til knoglen hvor meget englænderne går op i deres 2. religion - fodbold.

Det var det for denne gang, der kommer snart mere!

Mvh. Christian Øllgaard, Sheffield




Ingen kommentarer:

Send en kommentar